Kweeklokaal – Bijeenkomst Oesterzwammen kweken op koffiedik

Caracola en Nonconform slaan de handen ineen en vormen kweeklokaal.

In juni wordt gestart met het op duurzame wijze kweken van Oesterzwammen in de kelderruimte van de voormalig Theresiaschool.  Dit doen we in nauwe samenwerking met de buurt en een team van vrijwilligers. Deze paddenstoelen worden gekweekt op een samengesteld substraat dat vooral bestaat uit reststromen afval van de lokale horeca, te weten koffiedik. De oesterzwam gedijt bijzonder goed op deze gemalen, relatief natte en gebrande boon.

Er wordt gestart met de inrichting van de kelderruimte, ontwerp en bouw van individuele kweekkassen waarbij rekening wordt gehouden met luchtcirculatie, luchtbevochtiging, hygiënemaatregelen en ophangsystemen. Vervolgens zal de aandacht gevestigd worden op het kweken en verwerking van product en hergebruik van restproducten. Eigen inbreng, experiment en kennisdeling staat hierbij centraal. Die doelstelling van het project belichaamt een volledig zelfstandig team van “urban farmers”.

Het is een project van Caracola en Nonconform en past binnen de zelfvoorzienende toekomstperspectieven van Caracola. Kennis, methodes en ontwerpen kunnen door deelnemers thuis of zelfs professioneel elders voortgezet worden.

Graag organiseren wij voor alle geïnteresseerden een bijeenkomst, waarbij er een presentatie wordt gegeven omtrent “the-know-hows” van het Oesterzwammen kweken in een stedelijke omgeving. Deze zal plaatsvinden op 22 Mei om 14.00u. bij Caracola aan de President Rooseveltlaan 213 in Maastricht. Voor de mensen die op deze dag verhinderd zijn organiseren we op Woensdag 24 Mei om 14.00u. nog een tweede presentatie. Aanmelden kan door een mail te sturen naar mail@caracolspace.org

Wij hopen vanuit deze bijeenkomst te kunnen starten met een groep enthousiaste vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lovingly co-created in Maastricht